5 Februari: Koh Lanta

We hebben vandaag nog tot twaalf uur het brommertje. En rijden daarmee nog een keertje naar de Franse bakkerij "Faim de Loupe" voor een taartje en een bak echte koffie.

Ons resort ligt niet direct aan het strand, er zit een riviertje tussen ons huisje en een smalle strook strand waarop de ligbedden staan. Over het riviertje hebben ze een touwbrug gespannen. Het lukt ons niet echt om daar soepel overheen te lopen. Iedere keer als je het midden nadert begint de brug heen en weer te slingeren en dan grijp je je toch maar weer vast aan het touw. Vol bewondering zien we anderen dit evenwichtskunstje wel uitvoeren....

's Avonds eens luxe uit eten in het Rawi Warin. Dat is maar 250 meter lopen vanaf onze lodge. We hebben onze zinnen gezet op een steak, maar ook hier hebben ze weer niet alles wat op de kaart staat. Na voor de zoveelste keer het lijzig uitgesproken "no have" te hebben gehoord halen we de manager er maar eens bij om hem proberen uit te leggen dat je beter van te voren kunt zeggen wat je niet hebt in plaats van de klanten eerst een keuze te laten maken en er dan mee aan te komen. 

Dit gesprek levert ons een voorkeursbehandeling op en de toezegging "tomorrow maybe have". De manager ziet er hoogstpersoonlijk op toe dat we fantastisch Barracuda krijgen en een best stuk zalm. En een bakkie koffie van het huis.  

6 Februari: Koh Lanta

De dag glijdt rimpelloos voorbij. 's Middags laten we ons weer heerlijk masseren door de Thaise "massagesalon" op het strand. Op de achtergrond zie je ons wiebelbruggetje.

Er zijn twee masseuses, een magere zonder tanden en een dikke. De magere is fantastisch, de dikke wrijft alleen maar.

Voor een euro of acht is ze een dik uur met je bezig. na de behandeling voel je je loom en als herboren.

Mager als ze is, toch gooit en duwt ze je moeiteloos in alle standen. Spieren waarvan je nooit had vermoed dat je ze hebt worden geactiveerd. Mar's rug en nek worden hier vakkundig gekraakt.

Na de massage gaan we īs avonds vol goede moed weer uit eten in het Rawi Warin.

Vlak voor de poort stapt Mar achteloos bijna op deze rakker die net de weg oversteekt. Peet kan Mar nog net wegtrekken. dat scheelt weer een bezoek aan het ziekenhuis, met deze 15 centimeter lange schorpioen valt niet te spotten. 

 

Het personeel van het restaurant lacht ons toe als we binnen komen: "have steak" klinkt het. Ons laatste avondmaal wordt een memorabele botermalse steak met een heerlijke Merlot erbij. De manager glimt van plezier en we krijgen wederom een bakkie van hem aangeboden.

Onderweg terug naar huis lopen we nu als op eieren, maar de engerd zien we gelukkig niet meer terug. 

7 Februari: Koh Lanta

We hebben nog tot twaalf uur. Dan valt het doek en gaan we aan de terugweg beginnen. Peet neemt nog snel een laatste massage. Mar probeert het nog even uit te houden in de brandende zon.

Uitgerust beginnen we aan ruim dertig uur reizen waarbij we ruim dertig graden in temperatuur gaan zakken, van 34 naar 1.

Alles verloopt volgens schema:

taxi -> ferry -> taxi -> ferry -> taxi -> vlucht Krabi-Bangkok

In Bangkok gebeurt waar we al bang voor waren. Ons visum is verlopen en we zijn de sjaak. Het idiote is dat je een visum krijgt aan de grens van Thailand voor 30 dagen als je met het vliegtuig arriveert en maar voor 15 dagen als je over land komt. En wij zijn 23 dagen geleden over land aangekomen.... dus waren er twee mogelijkheden:

1 visum verlengen op het vasteland (kan maar voor een week, kost 50 euro pp en een hele dag bezig met heen en weer reizen plus nog de reiskosten)

2 niks doen en een boete riskeren (hopen dat ze het niet zien aan de grens)

We hadden mogelijkheid 2 gekozen. Helaas zien ze het wel en dat wordt dus betalen: 500 Baht per dag x 2 personen is 8000 Baht totaal, oftewel 200 euro. Auw!!!!!  

 

Na afgerekend te hebben bij het bureau "Overstay" mogen we Thailand verlaten. 

8 Februari: Onderweg

Om 00.05 vlucht Bangkok-Londen gevolgd door vlucht Londen-Amsterdam waar Willy ons met de C4 staat op te wachten.

Nu maar weer snel bedenken waar de volgende reis naar toe gaat.......