19 December: Eerst naar Bangkok

De middagvlucht van Sydney naar Bangkok vertrekt om 14.15, dus hebben we nog een ochtendje in Sydney tegoed. Dat brengen we door met rondlopen in Chinatown en Darling Harbour. Het is heerlijk weer om te lopen, al ziet het er op de foto een beetje grijs uit. Ook hier volop Kerstsfeer.

Je kunt van de ene naar de andere kant van de haven komen over de Pyrmont Bridge.

We zijn keurig op tijd voor de vlucht die een dikke negen uur duurt. Eenmaal aangekomen in Bangkok staat een mevrouw van ons hotel ons keurig op te wachten. Ook nu moet steeds het horloge weer worden bijgesteld, zodat we in 2 dagen tijd zes uur "kwijt" zijn.

20 December: Yangon

Keurig om vijf uur in de ochtend staan we op de airport. Maar ook na drie keer kijken zien we nog steeds onze vlucht niet op de borden staan. Wat nu? Als we bij de balie van AirAsia aankomen staat daar een bordje met de mededeling dat vanaf 1 oktober wordt gevolgen vanaf de oude, gepimpte luchthaven Don Muang.

Er volgen een paar lelijke woorden en we speren naar buiten en duiken een taxi in. Het is bijna vijftig kilometer rijden, maar de taxichauffeur heeft alle begrip en rijdt 130 waar het kan (volgens hem). 35 minuten later stuiven we de goede vertrekhal in en sluiten achteraan aan een gigantische rij. Maar we zijn nog op tijd, pfffff.

Eenmaal in Yangon verloopt alles gesmeerd en zitten we in no time in ons hotel, het Myanmar Life. Prima hotel met een heerlijk zwembad. Daar gaan we vanmiddag van genieten, er is nu werk aan de winkel.

Via de mail hebben we vijf vluchten gereserveerd bij Air Mandalay. Als we bij hun kantoor aankomen om de tickets op te halen blijkt dat drie van de vijf "geresheduled" zijn. 2e Kerstdag vliegen we van het strand naar Mandalay via Yangon. Het blijkt dat we nu een overstaptijd hebben van een half uur. No problem krijgen we te horen, er is een aantekening gemaakt dat ze op ons wachten. We gaan het zien....
En dan is het wachten op het uitschrijven van de tickets. Jawel, alles gaat hier nog met de hand.

Omdat we toch in de buurt van de beroemde Shwedagon Pagode zijn lopen we er op het gemak naar toe. In de verte glimt zijn gouden stupa. 

We bestijgen de trappen en komen op het tempelcomplex uit.

Wat je hier moet doen is gewoon zitten en mensen kijken. Er gebeurt van alles op het tempelplein.

Moe van de indrukken besluiten we om morgen weer terug te komen. Via het People's Park lopen we terug en houden een taxi aan.

Eenmaal "thuis" gaan we in en rond het zwembad liggen. Het is mooi geweest vandaag, morgen weer een dag..

Klik hier voor het vervolg, Yangon