8 December: Sydney

We zijn al om 11 uur bij ons hotel in Sydney, maar kunnen niet eerder dan een uur of half twee inchecken.

We laten daarom de koffers achter en brengen onze trouwe Skoda terug naar Europcar op de airport. We hebben in totaal 4150 km plezier van deze bak gehad. Tel daar de 350 van de 1e auto bij en dan kom je op een totaal van 4500 km's de afgelopen weken.

Vanuit de airport willen we naar de stad, maar er is iets raars aan de hand met de metrotrein. De overheid heeft de stations van de luchthaven verkocht en de boeven rekenen een fabelachtig bedrag voor een ritje naar het centrum, 25 euro pp retour.

Als je op een ander station instapt dan kost hetzelfde kaartje je nog geen 5 euro pp!!! Dus nemen we een bus naar het volgende metrostation en stappen daar op de goedkopere, maar toch dezelfde metro.....

Een half uur later zijn we op Circular Quay. En dan sta je direct oog in oog met de beroemde Harbour Bridge.

Bij Circular Quay is het net een soort Centre Pompidou met al zijn kunstenmakers. Eindelijk een foto met een Aboriginal erop.

Wie AustraliŽ zegt zegt tegenwoordig ook UGG's. En hier zijn ze overal in de sale. Voor minder dan 90 euro heb je al een paar UGG's. Maar al kregen we ze voor niks!!!!

En wie Sydney zegt zegt Opera House. Vanuit alle standen wordt dat gebouw gefotografeerd. Op de foto is het wit trouwens veel mooier dan in het echt. 

Binnein komen we deze chique oude dame tegen die wat moeite heeft met het elzen van het programmablad.

Wij kijken nog eens achterom naar de skyline van het CBD.

We dineren voor de uitzondering eens een keer bij de Mac en gaan bijtijds naar het hotel.

Morgenochtend gaat de wekker om half vier!!! Half zeven vliegen we naar Fiji.....

Klik hier voor het vervolg, Fiji