7 December: Blue Mountains

Vandaag is het bewolkt. Ook is het hier een stuk kouder dan we gewend zijn. De thermometer geeft 14 graden aan.

De Blue Mountains is werelderfgoed en er zijn heel veel wandelingen uitgezet. We rijden naar Katoomba voor eentje die ons dik 4 uur zal bezighouden.

Vlak bij het startpunt is een uitkijkpost waar je een fraai beeld hebt over de vallei en de bezienswaardigheid hier: The Three Sisters.

De wandeling begint met een afdaling van ongeveer 400 meter via een dikke 900 zeer steile treden die deels in de rotswand zijn uitgehakt. Af en toe daal je bijna verticaal en dat voel je in de benen. Deze "Giant Steps" brengen je uiteindelijk aan de voet van de drie zussen.

Onderweg fraaie beelden kijk, daar verschijnt Ken ook ten tonele. Geen idee wat hij daar doet tussen de wijnranken, maar het staat natuurlijk wel stoer als wijnboer. 

En af en toe wat beestjes in de lucht en op de grond.

Een watervalletje.....

Aan het eind van de wandeling nemen de meeste mensen de kabelbaan naar boven. Als je goed kijkt zie je hem in het midden van de foto omhoog zweven.

Wij hebben de nodige extra calorieŽn te verbranden en gaan te voet naar boven, al hebben we best wel een beetje spijt van de fikse klim over de Furber Steps. Eenmaal boven heb je een mooi uitzicht op de tweede kabelbaan die over de vallei heen gaat.

Moe maar voldaan keren we terug naar ons hutje in Woodford. Morgen naar Sydney!

Klik hier voor het vervolg, Sydney