5 December: Hunter Valley

De ochtend brengen we door aan de rand van het zwembad, wat boodschapjes voor de lunch in East Braxton, 15 km's verderop en wat internetten.

Zoals gezegd voor ons geen wijnproeverijen hier. Wijn drinken doen we uiteraard wel. We beginnen de middag met een flesje rosť Sovereign Hill 2008 die we toevallig in de keuken van ons gastenverblijf hebben gevonden. En hij smaakt ons prima.

Mar loopt nog even de heuvel af om een fotootje van het gastenverblijf te maken. En ziet dat het goed is.....

En kijk, daar verschijnt Ken ook ten tonele. Geen idee wat hij daar doet tussen de wijnranken, maar het staat natuurlijk wel stoer als wijnboer. 

Buiten de wijnproeverijen is hier ook een chocoladefabriek in de vallei. We willen wel eens zien hoe ze chocolade maken en gaan er op af.

Jammer genoeg zijn er geen rondleidingen en je mag zelfs geen foto maken van het personeel dat net de kerstchocolade aan het inpakken is. Dat doen we uiteraard stiekem toch.

Je mag wel foto's van jezelf maken in de winkel. Mar poseert braaf bij het kerstlekkers.

Die zien er trouwens lekker uit!!!!!

Er wordt nog een klein zakje chocolade gekocht en we houden het voor gezien. Eenmaal thuisgekomen blijkt bij de thee dat ook de chocolade hier zwaar overgewaardeerd is, we betalen veel te veel geld voor kwaliteit betere supermarkt bonbons. De eindconclusie is dat ze hier voornamelijk gebakken lucht verkopen.

Om af te koelen, het is weer achter in de twintig graden, zoeken we weer het zwembad op.

Na een lekker Italiaans biertje kleden we ons netjes aan voor het slot van deze Sinterklaasdag, een vorstelijk diner bij Amanda's on the Edge. Dit etablissement wat onderdeel uitmaakt van de Amanda wijngaard heeft al aardig wat prijzen in de wacht gesleept. Naar later blijkt terecht.

Ze hebben hier een zeer aparte smaakvolle Chardonnay op de kaart staan. En het uitzicht mag er ook zijn.

Het dessert hebben we helaas niet op de foto gezet, maar geloof ons maar, het was verukkelluk!!!

6 December: Blue Mountains

We rijden een alternatieve route naar Woodford in de Blue Mountains, waar we via airbnb een cottage hebben gehuurd. De weg voert ons dwars door natuurparken heen, erg mooi.

Eenmaal bij de cottage aangekomen is er niemand te bekennen. Het ietwat verwaarloosde huisje is open en na enig zoeken vinden we de wasmachine in de garage. Gelukkig maar, het is wel weer eens tijd ook om de was te doen. We draaien twee wassen en genieten van het uitzicht vanaf de veranda. Veel vogels, waaronder deze Galahs.

Na de was gaan we de buurt verkennen en boodschapjes doen. Een kilometer of 15 verderop ligt Leura. Leuk plaatsje midden in de Blue Mountains waar busladingen toeristen met te veel geld komen.

Langs het dorp loopt een treintje. Het station dateert ook uit een lang vervlogen tijd.

's-Nachts komen we erachter dat niet alleen het huisje tamelijk rundown is maar dat de bedden erbarmelijk slecht zijn. Mar verruilt halverwege de doorwaakte nacht haar bedje voor de bank.

Klik hier voor het vervolg, Blue Mountains