1 December: Coolangatta (Queensland)

Noosa was het begin van de Sunshine coast. Die loopt zo'n 150 kilometer van Noosa naar Brisbane. Na Brisbane heet de kust opeens de Gold coast. Zowel de Sunshine coast als de Gold coast kenmerken zich door een hoog Costa del Sol gehalte. Voor het eerst zien we torenflats aan het overigens prachtige zandstrand. Deze oorden zijn een paradijs voor surfers. Wij waaien gewoon uit ons hemd daar......

Na een dikke halve dag rijden via Brisbane, waar we niet stoppen, belanden we aan de zuidkant van de Gold coast in het volgens de Lonely Planet "laid back" plaatsje Coolangatta. Wat nou "laid back", dit is gewoon een kopie van Torremolinos, maar dan op zijn Australisch.

Tussen de flats staat een aardig oorlogsmonument.

We zitten op de rand van Queensland en New South Wales, 2 van de grootste provincies hier. We slapen in NSW en eten in QLD. Het bizarre hier is dat de een (OLD) niet aan zomertijd doet en de andere (NSW) wel.

Je hoeft alleen maar de straat over te steken en dan is het een uur later of vroeger...... Dit stuk oostblokbeton markeert de grens.

In de verte zie je de hoogbouw van Surfers Paradise liggen.

Dit is ook een typisch stukje Australie. In de supermarkt verkopen ze niets wat ook maar in de buurt van alcohol komt. Zelfs voor een biertje moet je naar een bottle shop. Als je uit zo'n shop komt lijkt het net alsof je betrapt wordt op foute dingen.

2 December: Bellingen (New South Wales)

We hebben vandaag geen vastomlijnd plan. Yamba? Wooli? Bellingen? We zien wel waar we uitkomen en programmeren Truus op alledrie de plaatsen achter elkaar. Na een uurtje ofzo rijden komen we bij het Macademia castle,  een soort kinderboerderij annex vreetschuur in de vorm van een kasteel. We stoppen voor een kop koffie en een (gedeelde) muffin met....

Vergeleken bij de Aussies zijn we amateurs. De meesten zitten met torenhoge pancakes voor hun neus die genoeg calorieŽn bevatten voor een dag zwaar werk.

En dan onderweg eindelijk een mogelijkheid om te stoppen voor een kangaroemomentje.

Bij Wooli passeren we deze kerel die zijn 4X4 aan het schoonspuiten is. Zouden de boys van ZZ-Top hier aan het toeren zijn......

Wooli is overigens een prachtig aan de kust gelegen dorpje. We stoppen voor de lunch en wat plaatjes.

Maar besluiten toch om door te karren naar Bellingen. Dat beetje arti-farti dorp ligt 15 kilometer landinwaarts. We  komen via de VVV bij het  Koompartoo Retreat. De prijs ligt boven het budget, maar de eigenaresse heeft er begrip voor ons en past de prijs voor ons aan. We besluiten direct om hier twee nachten te blijven. DE huisjes zijn smaakvol ingericht en je zit midden in het regenwoud.

We doen boodschapjes in het dorp en steken daarna de BBQ aan. Het begint te regenen en onder het oorverdovende lawaai van de junglegeluiden dineren we op ons terras.

Klik hier voor het vervolg, van Bellingen naar de Hunter Valley