29 November: Noosa

Vandaag weer eens zelf een stukje rijden. Het is maar 200 kilometer naar Noosa. Onderweg zien we dat niet alleen Hollanders proberen overal een slaatje uit te slaan.......

Eenmaal aangekomen strijken we neer in het Noosa River retreat. We hebben een volledig appartement daar met alles erop en eraan. Woonkamer, keuken, slaapkamer, badkamer, ja zelfs een BBQ voor ons terras en een lekker zwembad. We reserveren direct voor twee nachten.

In de middag gaan we de omgeving verkennen. Noosaville ligt aan een rivier die uitmondt in de oceaan. Veel schiereilandjes hier, bruggen etc.

Omdat we een prima uitgeruste keuken hebben en het, vaak matige uit eten een beetje beu zijn maken we deze dagen eens zelf ons eigen eten op de BBQ. Flesje wijn erbij, gekocht in de "bottle shop", heerlijk........

30 November: Noosa

We ontbijten in Noosa Heads (het chique gedeelte) met een croissant en koffie bij Gaston. Alle bedienden doen volop mee aan Movember..... die actie zit hier dus wel snor......

We hebben ze al talloze malen gezien, de "hippie campers". Een super low budget oplossing om Oz te verkennen. En ach, je rijdt een beetke voor joker met zo;n ding alhoewel het hier in hippieland AustraliŽ wel meevalt.

Na Gaston karren we door naar het Noosa National Park voor een aantal uren wandelen. In de gids staat dat je zomaar slaperige Koala's kunt tegenkomen en ja hoor, bij de ingang zit er eentje in de boom.

Je kan zien aan deze knuffel dat het nog vroeg is....

We doen de wandeling die langs de kuststrook loopt. De vergezichten naar het Cooloola National Park aan de overkant zijn prachtig.

In de verte liggen de boutiekjes van Noosa Heads te wachten op de te rijke klandizie.

Soms kom je diva's tegen op het kustpad.....

Aan het einde van de kustwandeling ligt "Hell's gate". Hier moet je niet te dicht bij de rand staan.

In de gate zwemt een Green Turtle. Af en toe komt ie boven om even adem te happen en om zich heen te kijken.

Tegen de middag lopen we weer terug. De Koala zit nog steeds in de boom en is nog steeds niet helemaal wakker.

De rest van de dag besteden we aan boodschappen doen en nog een paar uurtjes strand.

Klik hier voor het vervolg, van QLD naar NSW