17 Januari: Rio Lagartos

Onderweg naar Rio Lagartos aan de noordkust maken we een stop bij een alleraardigst wegrestaurantje. De eigenaresse is een heerlijk bonensoepje aan het koken op de oliedrum achter Mar. 

Ze is heel vriendelijk en nodigt ons trots uit haar huisdieren te bekijken. Wat kalkoenen, een eend, een hertje en.... een alligator.

Op booking.com hebben we het Hotel Rio Lagartos gezien. Spotgoedkoop en zag er netjes uit. Eenmaal daar aangekomen hebben ze inderdaad kamers vrij en vragen daar 60 per nacht voor inclusief ontbijt. Huh, zeggen we, op booking.com is het een stuk goedkoper. Okeedan, 50 per nacht? Nou, eh, mogen we uw wifi even gebruiken? Dat mag en de prijs blijkt 24 zonder ontbijt. Nee, voor die prijs kan ik het niet doen zegt ze. U moet via booking.com dan maar boeken. En dat doen we dan maar.....

Het hotel heeft een terras aan het water en er is van alles te zien.

Eind van de middag rijden we naar Las Coloradas. Daar wordt zout gewonnen op grote schaal. Onderweg bij en brug staan een aantal mannen te vissen.

Het water bij de zoutwinning is diep roze. De bergen zout zeker 15 meter hoog.

De echte attractie zijn de flamingo's die lekker aan het fourageren zijn. Het zal wel smakelijk zijn, bij sommigen loopt het water uit de mond.

We zijn nog net op tijd terug bij het hotel voor de zonsondergang.

Klik hier voor het vervolg, Valladolid