5 Februari: Villa de Leyva naar La Vega

Gisteren waren we te laat om nog wat van het stadje te zien. Het wordt hier om zes uur donker. Na het ontbijt kijken we rond in de lodge want ook daar waren we gisteren nauwelijks aan toe gekomen. Fraai, dat kan gezegd worden. Alles ademt hier de sfeer van eeuwen geleden uit. En overal katholieke prentjes en schilderijen.  

Op deze galerij is onze kamer.

Het centrum is nationaal erfgoed en terecht. Het is wat lastig lopen en rijden op deze ongelijke kasseien. Het centrale plein is groot en omzoomd door originele 16e eeuwse gebouwen.

Zo'n poncho is lekker in de ochtend frisheid. En vanaf een bankje kan je de wereld aan je voorbij laten trekken. 

Een openbare aankondiging van de mis die wordt opgedragen aan de overledenen. Wel zo handig voor wie internet nog niet bestaat.

Hier geen sporthal, maar gymnastiekles in de open lucht.

Dan gaan we op weg naar La Vega. De enige optie is terug naar Bogatá en dan richting Manizales, ons uiteindelijke doel. Dat is te ver om in een dag te rijden. La Vega is dan ook alleen maar een plek om te overnachten. We vinden er niks aan. Het is een dorp aan weerskanten van de "snelweg". Maar beter dit dan nog uren tuffen. De lodge die we vinden heeft gelukkig een zwembad waar we de rest van de middag doorbrengen. Morgen vroeg op.

Klik hier voor het vervolg, Manizales