2 Februari: Bogotá

Viva air, de lowcost carrier waarmee we van Cartagena naar Bogotá vliegen heeft een heel apart verdienmodel. Onze koffer weegt ineens 23,2 kilo. Ook op de andere Viva balie, exact hetzelfde. Maar bij de balie van een andere maatschappij "slechts" 21,6 kilo. Nou, dan toch 21,6 mompelt de dame aan het loket, ook goed. We halen er nog wat uit tot ie net onder de 20 is. De vlucht zelf verloopt probleemloos alleen kost het ze een dik half uur om na de landing de deur oen te krijgen.....

Volgende scam is de taxi van het vliegveld naar ons hotel, het Grand Park. Het is een officiële taxi, maar na vertrek lijkt het net of de meter op hol is. Als we duidelijk maken dat hij ons probeert te tillen is hij verontwaardigd. Toch loopt de meter nu opeens wel normaal. Bij het afrekenen verzint hij nog wat extra's maar daar tuinen we niet in.

Dan het hotel zelf. Het claimt 4 sterren te hebben, maar daar twijfelen we aan. 3 is eigenlijk wel genoeg. Als we uiteindelijk een kamer krijgen na een uur wachten blijkt hij op de straatkant. Een oorverdovende herrie. En we zien nu waarom het 4 sterren is, de 4e zit in de ruit. Alsof de tijden van FARC en Pablo Escobar nog voortduren.

We laten ons niet van de wijs brengen, lopen naar de balie, vragen en krijgen een kamer aan de rustige kant. Met uitzicht op de berg Montcerrat. Helaas begint het vrijwel onmiddellijk te regenen.

Tegen een uur of vier gaan we lopen naar het Museum Botero, dé schilder/beeldhouwer van Colombia. Hij is bekend om zijn stijl waarbij hij iedereen opblaast en tot karikatuur maakt. De wandeling zelf is adembenemend. We moeten duidelijk wennen aan de hoogte (2650 meter). Zomaar wat werken die ons aanspreken.

Er staat ook een kunstwerk van Dali in dit museum.

Na het museum lopen we naar het plaza Simón Bolívar. Hij is de held van vele Zuid Amerikaanse landen. Er is uiteraard een kerk.

Op het plein is het een drukte van belang. Veel chaggeraars waaronder ook Venezolanen die hun vuurwater aan de man proberen te brengen.

Op de hoek van het plaza zit dit oude stel te kijken naar al die drukte.....

Om half zeven stappen we in de taxi naar Club Colombia. Daar we hebben afgesproken met Sandra en Luis, een Colombiaans stel dat we een paar jaar terug in Tanzania hebben ontmoet. Het wordt een erg gezellige avond met heerlijk eten en lekkere wijn. We spreken af om over een week als we terugkomen in de stad elkaar weer te ontmoeten.

Klik hier voor het vervolg, Bogotá, dag 2