1 Februari: Cartagena (de Indias)

Na een lauwe douche en een niet al te royaal ontbijt gaan we gewoon weer op weg naar de oude binnenstad. Dit keer lopen we door het parque del Centenario. Tot onze stomme verbazing barst het hier van de dieren. Een jonge gier, een luiaard hoog in de boom, aapjes, eekhoorns en een aantal leguanen om maar wat op te noemen.

De entree van het oude centrum in het ochtendlicht. Onder de poort wordt van alles verhandeld zoals bijvoorbeeld boeken in allerlei talen en oude Colombiaanse elpees.

Een van de vele bezienswaardigheden is het paleis van de inquisitie. Hier werden in twee eeuwen tijd vele "andersdenkenden" gemarteld en omgebracht.

In het gebouw een indrukwekkende zaal met werken van een Colombiaanse kunstenaar. De schilderijen houden niet op bij de lijst maar gaan de hele zaal rond.

Een vrolijk straatje.

Er is hier een festival aan de hand, het hooifestival. Wat er te doen is weten we niet. Voor het gebouw is het druk met fietstaxi's.

Een al al kleur hier. Zij bereiden zich voor om zich te laten fotograferen door een van de vele toeristen...

Zomaar een straatje. Een parasol is hier geen overbodige luxe.

Na de lunch gaan we siŽsta houden. Eind van de middag weer terug naar de stad. De straatartiesten zijn alweer begonnen.

Het is lekker druk bij de kapper. Bezwaar tegen een foto? Nou nee, we vinden dat juist leuk. Als we "Viva Colombia" roepen gaan de duimen omhoog.

We besluiten de dag in een Indiaas restaurant. Erg smakelijk!

Klik hier voor het vervolg, BogotŠ