10 Januari: Punta Maroma en omstreken

Vanochtend wakker geworden om 645 van de pomp van het zwembad wat naast onze kamer ligt. Een Mexicaan vond het wel weer eens tijd dat de boel werd schoongemaakt. Na te hebben gevraagd of ie wel helemaal lekker is hield hij er maar mee op. Een dik uur later opgestaan.

Ons huisje ligt zoals gezegd aan het zwembad. En midden in een tropische tuin met veel kokospalmen. We gaan daar vast in- en aan liggen als we vanmiddag terugkomen.

Maar eerst op pad. Het strand waar we vlakbij zitten is alleen toegankelijk voor de gasten van het chique resort aldaar. We hebben de keuze om noordwaarts naar Puerto Morelos te gaan of zuidwaarts naar Playa del Carmen. Het wordt het "rustieke vissersdorp" Puerto Morelos. Beetje slaperig stadje met toch ook wel heel veel stalletjes waar de bekende troep wordt verkocht. Ook veel mannetjes die je op een snorkeltoer willen meenemen. Al met al ziet het er aardig uit, bijvoorbeeld dit kerkje op de Plaza Mayor.

Het dorpje heeft een piepkleine Malecon (Boulevard) van wel 100 meter lang. Bootjes links, bootjes rechts........

Na Puerto Morelos gaan we naar Playa del Carmen. Deze stad is uitgegroeid tot een monsterlijk toeristencentrum met zo'n 150.000 inwoners. We parkeren de auto bij Plaza 28 Julio en zien daar dat de Kerststal nog niet opgeruimd is. Foeilelijk is ie, beetje Disney stijl.

En ook hier een Plaza Mayor waar ook de kerst nog niet afgelopen lijkt te zijn. Met wat moeite lukt het om een  foto te maken met niet al te veel gringo's erop. Nee, deze stad is niet ons ding.

We ontvluchten het drukke centrum en gaan op aanraden van de aardige mevrouw van de receptie van ons hotel op zoek naar El Fogon. Daar schijnen ze de beste taco's van de stad te maken. En, het moet gezegd, dat zou best wel eens kunnen. Het is er gezellig druk en het personeel heeft het ook naar de zin. 

Buikje rond en tegen een uur of half drie komen we terug naar het hotel. Ligstoel in de goede stand en siŽsta! 

Klik hier voor het vervolg, Valladolid