25 Januari: St Petersburg

We verlaten het Baymont om kwart voor negen. Vermeldenswaard zijn de muffins bij het ontbijt waarvan we er een paar meenemen voor onderweg. Dat onderweg duurt niet lang. We draaien de I75 op en dan immer gerade aus en we mogen zowaar 70 mph rijden. Zodoende zijn we voor half elf in St Petersburg.

Parkeren bij het Dali museum kost $10, maar op 5 minuutjes lopen is er een parkeergarage voor maar $2. De plekken in de garage zijn niet verschrikkelijk krap zoals in Nederland, maar metersbreed.
Op weg naar het museum lopen we langs het Tampa Bay Rowdies soccer stadium. En wat blijkt, alles is geheel in ADO Den Haag kleuren. Ook hier kunstgras.

Dan het Dali museum. Van buiten hebben ze er alles aan gedaan om het een surrealistisch uitstraling te geven.

En ook van binnen ziet het er geweldig uit. Met name het uitzicht op de Tampa Bay mag er zijn. 

Deze maanden is er buiten de normale collectie ook een tentoonstelling van werken van Magritte. Steeds worden er thema's behandeld en vergeleken aan de hand van werken van beide kunstenaars. Indrukwekkend.

Onderstaand werk doet de harten van veel Amerikanen kloppen. Het Ôs een beeltenis van de vrouw van Dali, Gala, die uitkijkt over de Middellandse zee. Maar als je er een meter of twintig vanaf staat lijkt het net een portret van Abraham Lincoln. Als je de foto verkleint zie je het ook.

Na de tentoonstelling gaan we naar het hotel. Deze Days Inn central ligt in een niet al te beste buurt. Overal zwervers, "shopping bag ladies" etc. Niet echt een leuke buurt dus. Daarom gaan we in de middag richting strand. Dat strand is mooi en breed maar bijna niet toegankelijk zonder betalen.

Grappig is wel dat je niet alleen maar hotels en rijkeluis appartementen langs de kust ziet staan maar ook wat gewonere, oude houten huizen.

Het barst hier van de ge- en verbodsborden, voornamelijk parkeerverboden. Maar heb je ooit wel eens zo'n bord gezien?

Een heerlijk bankje aan het strand om even uit te puffen en bij te komen van de vermoeienissen van vandaag.

Klik hier voor het vervolg, Crystal River