24 Januari: Everglades

Everglades zien betekent op zijn minst een tochtje met een airboat. Dus een grouponnetje gekocht voor $33 voor z'n 2en bij Coopertown. We zijn er even na half tien en worden direct gedirigeerd naar de "animal show". Daar staat een man op een podium over de beesten van het park te vertellen. We krijgen nog net een stukje over slangen mee en mogen zo'n engerd aanraken. 

Vervolgens gaan we aan boord. Vol verwachting klopt ons hart. We krijgen wattenbolletjes voor de herrie. Dat is wel nodig ook.

Het wordt een mooie tocht door het moeras en de mangroves. Reigers te kust en te keur in allerlei kleuren. 

Zo ziet de natuur er hier uit vanaf de boot.

En ja, we zien alligators. Veel alligators. Of gators zoals de Amerikanen ze noemen. Ze liggen veelal lui aan de oever en trekken zich niks aan van het bezoek.

Tevreden rijden we verder naar onze bestemming van de dag, Punta Gorda. Het is een lange rit die nog langer wordt omdat we de verkeerd Baymont in de navi hadden staan. Deze is de goede. Het ligt pal tegen de Interstate 75 aan en er zitten veel truckers. Een fatsoenlijk restaurant is er niet op loopafstand. Uiteindelijk komen we bij een Italiaan, Monty's. Tot onze verbazing en genoegen is het eten ook hier erg lekker.

Klik hier voor het vervolg, St Petersburg