23 Januari: Florida Keys

Vandaag staan de Keys op het programma. Het is een schier oneindige serie eilanden verbonden met bruggen onder aan de punt van Florida. De weg vanaf het hotel naar het eindpunt, Key West, is ongeveer 200 kilometer. Dat zelfde stuk moeten we dan ook weer terug eind van de dag.

Het moet gezegd, de rit is schitterend. Eerste 50 kilomter valt wat tegen, je ziet de oceaan nauwelijks, maar dan barst het geweld los. De ene brug na de andere over blauwgroen water. En uiteraard veel vogels onderweg. 

Key West is historie, zeker voor de Amerikanen die alles ouder dan 50 jaar al zo aanmerken. Pittoresk is het zeker, die vuurtoren.

Ernest Hemingway heeft hier gewoond. En dus, hekken om het huis en een kassa ervoor. Voor ons volstaat een foto van de buitenkant. 

Een bezoek aan het kerkhof is een aparte ervaring. Ooit wel eens zo'n graf gezien?

De oorlogshelden worden hier vereerd. Veteraan ben je ook na de dood.

.

Wat sfeerbeelden. Zomaar een huisje,

een schoener in de haven.

De naam Hemingway zorgde kennelijk vroeger voor meer omzet.

Het was zeker de moeite waard! De weg terug, ach, die was lang. Om half zes weer terug in de lodge. Het eten is dit keer zeker geen teleurstelling. Texas roadhouse, onthoud die naam. Heerlijke steaks, goede wijn en erg leuke bediening (Al was de naam). Zo vergeten we gisteren snel!

Klik hier voor het vervolg, Everglades