22 Januari: Everglades

Het kost ons in totaal een uur of zeven om van hotel (in Cancun) naar het volgende hotel, Travelodge in Florida City, te komen. Opstaan, naar het vliegveld, vliegen naar Miami, door de douane/immigratie, koffer van de band, autoverhuur, naar het Regency rijden om onze winterkoffer op te pikken en dan 45 kilometer naar Florida City.

Bij de autoverhuur krijgen we een upgrade. In plaats van een bescheiden middenklasser een giga family wagen. Amerikaanser kan bijna niet deze Dodge Grand Caravan, 283 pk, V6, 3,6 liter. Zuinig is ie niet, maar gelukkig kost de benzine hier 55 cent per liter. 

We gaan in de middag naar het zuidelijke deel van de Everglades. De shutdown van de Amerikaanse regering zorgt ervoor dat de parkwachters thuis zitten en er ook geen entree wordt geheven. Ook weer meegenomen. Aan het eind van de 40 mijl lange weg is er een jachthaven. Daarzien we allerlei vogels. In de verte deze witte reigers.

In een bak die aan een paal hangt hebben een paar visarenden een nest gemaakt. Zij broedt op de eieren en hij brengt af en toe wat te eten. 

In de rivier ernaast ligt deze krokodil een boomstam te imiteren.

De natuur is hier ruig en geteisterd door weer en wind.

.

Op weg terug naar de Travelodge rijden we langs een "correctional facilty". Prikkeldraad is hier kennelijk overvloedig aanwezig en niet duur.

Het eten is een teleurstelling om het zachtjes te zeggen. Het eten bij Sonny BBQ is vet, zoet en helemaal niet lekker. De bediening laat ook te wensen over. Morgen beter hopen we want dit trekken we geen negen dagen.

Klik hier voor het vervolg, Florida Keys