10 Januari: Marakele National Park

De Marula lodge ligt vlakbij de ingang van het Marakele National Park. We rijden dan ook al om kwart voor negen door de poort. Erg druk is het niet, we zijn nummer vijf van de dagbezoekers.

Ons doel is om de Cape vultures te gaan zoeken. Er moet een grote kolonie zijn en ze zweven soms over een kloof heen waar je naar toe kunt rijden. Dat punt ligt hoog in de bergen op 24 km van de poort. De begroeiing in het park is vanwege de zomer erg dik en het is lastig om dieren te zien. Toch zit Mar een witte neushoorn die 50 meter vanaf de weg aan het grazen is. 

De weg omhoog is smal en spectaculair. We hopen dan ook dat we geen tegenliggers krijgen.

Eenmaal boven hebben we helaas last van laaghangende bewolking. Het is erg mooi hier. Een "dooie boel" is het hier niet, anders hadden we wel gieren gezien.....

We blijven een half uur op het uitkijkpunt en wandelen wat rond. We verzoenen ons ermee dat er geen gieren zijn vandaag en stappen in de auto. Na 100 meter te hebben gereden zien we er ineens een stuk of vijf vliegen. Dit zijn de mooiste.

Tevreden rijden we richting poort en alsof de duivel ermee speelt loopt er ook hier een olifant op de weg. Weer even geduld dus.

Het park heeft nog een verrassing voor ons in petto. Een pasgeboren gnoe die af en toe probeert op te staan en dan weer onder toeziend oog van ma maar weer gaat liggen.

En ook de familie impala heeft jonkies die net geboren zijn. Bambi staat nog wankel op de hoeven. 

Na een uur of vier en 75 km rondrijden komen we tevreden weer bij de poort aan. Onze eindbestemming is een dorp 100 km zuidwaarts vlakbij de toegang van alweer een nationaal park, Pilanesberg.

Omdat we niets hebben geboekt moeten we iets zien te vinden. De accommodatie hier is ofwel bagger ofwel peperduur. We proberen het nog bij Sun City maar 300 per nacht vinden we iets te gortig.

Uiteindelijk wordt het Kingdom Resort, een soort van Center Parcs, compleet met kartbaan en tropisch zwemparadijs. Niet goedkoop, maar wel een heel fijne kamer, prachtige badkamer met regendouche en een grote patio.

Klik hier voor het vervolg, Pilanesberg