11 Februari: Devon Valley

We zijn blij dat we maar twee nachten hebben geboekt bij Bread and Barrel Slaley. De afvoer van de douche was al niet geweldig maar bij de laatste douchebeurt trok hij het allemaal niet meer. Gevolg, het douchewater liep zo de kamer in op het parket.

Naar ons laatste onderkomen van deze reis is het maar een dikke twintig minuten rijden. Daarom checken we laat uit bij B&B Slaley. Een aantal jaar geleden hebben we gelunched bij Clos Malverne. Dat was zo goed, ze staan niet voor niets als restaurant nummer 1 van de 200 in Stellenbosch en omgeving, dat we niet alleen teruggaan om er nog een keer te lunchen maar ook daar blijven slapen. Wel zo handig als je het "food and wine pairing" menu neemt.

De lunch slogan is hier "Food with a view".

En niet alleen Food maar ook Wine with a view, om te beginnen een glas bubbels.....

Nadat we eind van de middag van tafel zijn gerold doen we weinig anders meer dan bij het zwembad liggen en wat lezen. Het diner blijft beperkt tot een banaantje.

12 Februari: Devon Valley

Gisterenochtend is Peet wakker geworden met een stijve, verdraaide nek. Dat is na en nacht (slecht) slapen nog niet over. Vandaar dat we op zoek gaan naar een fysiotherapeut. Degene die we vinden heeft om half twee plek. Daarna drinken we een kop koffie bij J.C. Le Roux, de buren van Clos malverne, die, hoe kan het ook anders, ook een wijngaard hebben.

De lunch beperken we tot wat broodjes van de Spar. Na de behandeling is het zo knetterheet dat we de middag grotendeels lezend op de kamer doorbrengen. Geholpen door een fles Clos Malverne Champagne die je als gast in je koelkastje vindt.

's- Avonds gaan we in de buurt uit eten in het Devon Valley hotel. Het eten is verrassend goed, de wijn ook erg lekker.

13 Februari: naar huis

Het wordt weer een dagje reizen vandaag. Eerst in de voormiddag van Kaapstad naar Johannesburg. Dan om acht uur verder met de nachtvlucht naar Parijs. En dag morgenochtend nog het staartje naar Amsterdam. Je moet er wat voor over hebben....