9 Februari: Stellenbosch

Bread and Barrel Slaley, zo heet het onderkomen voor de komende twee nachten. Een hele mond vol. Op de een of andere manier is het onderdeel van Slaley cellars. Een eigen site hebben ze niet evenmin als een echte eigen identiteit. De kamer is duur maar zeer onpraktisch ingericht. De badkamer is geheel open dus privacy bij het toiletteren, ho maar. Achter de badkamer is een mini tuin die weliswaar mooi oogt maar er zit geen gordijn voor, dus nogal licht in de nacht. De overgang van het spekgladde parket in de kamer naar de tegelvloer in de badkamer is 10 cm hoog. Uitkijken dat je niet op je gezicht gaat.

Nog een detail, deze lodge zit 100 meter van een drukke weg of (R44) en dat merk je als je buiten zit. Daarentegen is het bed super kingsize. Al met al is het geen echte aanrader maar gezien de prijs ook geen afrader.

We eten die avond lekker en goedkoop op het Weltevreden estate, wat vlakbij de lodge ligt. 's avonds ziet de badkamer er nog gelikter uit.....

10 Februari: Stellenbosch

We gaan Stellenbosch zelf maar weer eens in. En het blijkt dat we toch aardig wat daar nog niet eerder hadden bezocht. Ook is er aangenaam veel straatkunst te bewonderen. De ezelskop is gemaakt van autobanden!

Overblijfselen uit de VOC tijd zijn hier nog volop aanwezig. Bijvoorbeeld het Kruithuis (munitieopslagplaats) en het Burgerhuis waar je een kijkje binnenin kan nemen. Ook in die tijd werden er dus al kinderstoelen gemaakt.

In de in 1823 gebouwde Rhenish kerk wordt net een rouwdienst gehouden voor en door "oorspronkelijke bewoners". In het Afrikaans, dat dan weer wel.

Ook de Joodse gemeenschap kan in Stellenbosch terecht.

 

Tot slot brengen we een uur of twee door in de botanische tuin van de Stellenbosch universiteit. Vooral de Lotusvijver ligt er schitterend bij

 

Eind van de middag gaan we naar Glenelly. Voor een bezoek aan hun glasmuseum, wijnproeven en dineren in de bistro. Het museum was interessant, de wijnproeverij mwah en het eten voortreffelijk!

Klik hier voor het vervolg, Devon Valley