7 Februari: Noordhoek

Op onze derde dag hier is het erg winderig. Geen weer om op het strand te liggen maar wel prima om over het strand te wandelen en te kijken naar hoe sommige mensen zich uitsloven om op een surfboard te blijven staan.

Verder beleven we weinig opwindends deze dag. Eind van de middag aan de scones en thee en in de avond uit eten op het wine estate om de hoek, Cape Point vineyards.

8 Februari: Sandbaai

We doen het rustig aan vanochtend. Het is immers maar een kleine 100 km naar de Elgin vallei waar we een nachtje willen blijven. Het pakt anders uit dan we vantevoren dachten. Eerst door de drukte van Kaapstad heen en daarna blijkt, eenmaal aangekomen in Elgin, er geen redelijke accommodatie beschikbaar.

Wat wij redelijk vinden heeft in ieder geval een airco, het is boven de 35 graden! Geen nood, dan maar verder door naar Botrivier. Ook daar is net ofwel vol dan wel een kamer zonder verkoeling. We zoeken wat af en besluiten om naar de kust te rijden richting Kleinmond. Ook daar van hetzelfde laken een pak. De eigenaresse van een van de lodges zegt met een stalen gezicht dat het hier nooit warm wordt en daarom een fan voldoende is. We vluchten de bloedhete kamer uit.

Op naar Hermanus dan maar. Daar is zoveel, dat moet lukken. Na een paar lodges langs te zijn geweest blijkt dat ook de 4 sterren onderkomens niet over aircon beschikken. Op naar de VVV. Daar krijgen we een adres in Sandbaai, 3 km terug. Het is dan al half vier in de middag als we in het Schulphoek guesthouse aankomen. 5 sterren heeft deze en de prijs is er ook naar. Maar we zijn dolblij dat we wat hebben.

Gaandeweg blijkt wat ze hier onder 5 sterren verstaan. De auto (oh wat ziet die er veerschrikkelijk uit met al dat stof van 5+ weken!) wordt gratis gewassen. De minibar hoort bij de prijs met alle drankjes erin. Alleen het avondeten blijkt extra. Heerlijke Kudu steak met een fijne fles Shiraz erbij. We zijn na het diner alle ellende van de dag dan ook vergeten.

9 Februari: Sandbaai

Het ontbijt is ook voortreffelijk. We kunnen tot 11 uur blijven en maken een wandeling langs de kust. Prachtig hier. Een schildpad kruist onze weg.

De kust is hier ruig en de oever ligt bezaaid met verdroogde kelp. In de verte ligt Vermont tegen de bergen aan geplakt.

Uiteraard wemelt het ook van de vogels. Sommigen, zoals deze reiger, hebben een perfecte schutkleur. Ingezoomd zie je het nog beter.

Wijs geworden van de zoektocht van gisteren hebben we voor het diner de laatste vier nachten geboekt in twee accommodaties. Op naar de winelands! 

Klik hier voor het vervolg, Winelands