23 Januari: Port Elizabeth

Na het ontbijt blikken we nog eenmaal achterom, nemen een foto van het huis en gaan dan op weg naar Port Elizabeth.

De bestemming is de Thunzi Bush Lodge, die we gevonden hebben in de greenwoord guide. Deze vier sterren lodge ligt onder de rook van Port Elizabeth, maar ver genoeg er vanaf om niets te merken van de nabijheid van deze miljoenenstad. Deze accomodatie is self catering en daarom stoppen we eerst nog bij een gigantische shopping mall, de Bay West, om de nodige etenswaren in te slaan.

De lodge bestaat uit een 6-tal chalets en wij krijgen een van de grotere, een vierpersoons. Compleet met een eigen BBQ plaats, een grote woonkamer en een terras van zes bij twee. Vanaf het terras uitzicht op de natuur. Direct voor ons ligt een bergje dat dicht begroeid is met bomen. Lijkt net een gigantische broccoli.

Van de vroege ochtend tot de late avond wedijveren de vele vogels hier wie er het hardst kan fluiten. Heerlijk geluid. In de kamer ligt een kaart met 150+ vogels zodat we makkelijk kunnen opzoeken wie we nu weer voor de lens hebben. Hieronder een speckled mouse bird.  

Niet alleen wemelt het hier van de vogels maar ook barst het van de vlinders.

24 Januari: Port Elizabeth

De bedoeling was om twee nachten te blijven in Thunzi Bush Lodge, maar gisteren hadden we al snel na aankomst besloten om er nog een derde nachtje aan vast te plakken. We hebben immers alle tijd! En zo wordt het vandaag een rustig dagje waarbij we het giga grote terrein niet eens afkomen.

Na de lunch gaan de de Babaan walk doen. De wandeling van vier km over het terrein gaat eerst steil omlaag naar de twee zoetwater meertjes op het terrein.

Dan gaat het nog veel steiler omhoog over de bergrug waar we de hele dag vanaf het terras op uitkijken. Dwars door de broccoli.....

Onderweg komen we hem tegen. En hoe we later ook alle plaatjes doornemen, te vinden is hij niet. Blijft dus een naamloos vogeltje met een fraaie schutkleur.

Boven op de berg is een klein doorkijkje. daar ergens benden ligt ons chalet. We zien nu ook  dat er aan de overkant meer landgoederen liggen. Ook die zullen vrijwel allemaal van blanken zijn met zwarte bedienden. Want wat dat betreft staat de tijd hier nog behoorlijk stil, helaas.

Klik hier voor het vervolg, Port Elizabeth naar Oudtshoorn