22 Januari: Jarig

De dag begint goed voor de jarige met een kunstig gemaakt muesli taartje met vers fruit en honing.

Helaas is de jarige wat grieperig en ook het weer zit niet echt mee. De wind die gisteren nog zo hard waaide is wel gaan liggen, maar de bewolking heeft de overhand. In de ochtend gaan we naar Port Alfred, maar daar is echt niks te beleven. Het centrum is behoorlijk verpauperd en met dit weer is het te fris (18 graden) aan het strand. Dan maar naar  Kenton on Sea, 25 km verderop. Ook daar is het een saaie boel en na een bak koffie keren we huiswaarts.

De paarden van deze farm (Appaloosa's) hebben meer aandacht voor het malse gras dan voor de camera. Ook een rondlopende eend op het erf wil liever niet op de foto.

Later in de middag klaart het iets op. Tijd om naar de "Big Pineapple" te gaan. Dit is de ananas streek van Zuid Afrika en ze hebben hier een 16,7 meter hoge plastic versie van gebouwd. Beetje spongebob achtig. Je kunt erin en hebt volgens de brochures een mooi uitzicht over de streek. Wij dus niet, want we zijn een kwartier na sluitingstijd gekomen dus kunnen we hem alleen van buiten fotograferen.  

Voor de Big Pineapple liggen, je raad het al, de "pineapple fields forever".

Het diner maakt de hele dag goed. Heerlijke wijnen, amuses, gerookte forel uit Lesotho als vooraf, Beef Wellington als hoofdgerecht en een heerlijk dessert.

Voldaan gaan we naar de kamer terug. Erg lekker was het.

Klik hier voor het vervolg, Port Elizabeth