20 Januari: Hogsback

Eerst maar eens langs de bandenboer vandaag. Dat is 70 km verderop in Oost London. We vinden er snel een en daar kijken ze bedenkelijk. De lekke band wordt eraf gehaald en dan is te zien dat er binnenin alleen maar rubbergruis ligt. Dat wordt een nieuwe.

Helaas zijn de goedkope Chinese banden op dus wordt het een dure Continental. Binnen drie kwartier kunnen we weer op pad.

Net na het middaguur komen we in Hogsback aan. De Lonely Planet geeft er hoog van op, artistiek stadje midden in de bergen. Dat laatste klopt, de natuur is mooi. We hebben vandaag geen zin om lang te zoeken en de eerste de beste is prima voor ons. 80 per nacht voor een groot rondavelvormig huisje, ontbijt en diner. Naam? Arminel Hotel.

Tegenover het huisje begint direct het dichte bos. Daar zitten twee Vervet apen elkaar te vlooien.

Omdat we zo vroeg zijn  hebben we alle tijd om een wandeling door het dorp te maken. Er is behalve wat goedbedoelde kunst en huisvlijt niet veel te zien.

Er zijn uiteraard ook boswandelingen. Een voert  door een arboretum naar een watervalletje.

Nog een sfeerbeeld van de mooie omgeving tijdens de wandeling. Jammer, het was geen al te mooi weer.

Het diner viel bepaald niet tegen. Soep, vis, hoofdgerecht en toetje. Over een dikke drie weken gaan we beginnen met afvallen.

21 Januari: Bathurst

Op weg naar Bathurst komen we langs een aantal stukken opgebroken weg. Ze doen dat zo. Een baan is gesloten en het verkeer moet beurtelings over de overgebleven baan. Ze hebben een ingenieus systeem bedacht om ervoor te zorgen dat alles netjes verloopt. De laatste in de rij (wij) krijgt een lege frisdrankfles mee die moet worden overhandigd aan de laatste auto van de andere kant die staat te wachten bij een stopbord. Deze estafette zorgt voor de nodige hilariteit.

Eenmaal in Bathurst is het even zoeken naar het beoogde onderkomen, de Kingston farm,vooral bekend om zijn voortreffelijke keuken, Ze hebben al jaren een vermelding in de top vijfhonderd restaurants van Zuid Afrika. We worden hartelijk ontvangen door Carla en Fred, ook al krijgen ze hier nooit mensen die zomaar op de bonnefooi langskomen. Het restaurant is gesloten vanavond. Tja wat nu? Willen jullie anders wat simpels mee-eten met ons vanavond? Tuurlijk! Gewoon simpel drie gangetjes, erg smakelijk. 

Klik hier voor het vervolg, Er is er een jarig