2-3 Januari: Amsterdam - Modimolle

De trip van Amsterdam naar Johannesburg duurt ruim 19 uur. De een slaapt een uur onderweg (Mar), de ander zo'n zeven uur. Drie maal raden wie achter het stuur kruipt. Het is vanaf het vliegveld nog een kleine twee uur rijden noordwaarts naar de eerste lodge, Leeuwenhof, in de buurt van Modimolle, Limpopo provincie. Het is er chic, rustig en landelijk.

Bij de reservering kregen we een hele lijst met vragen. O.m. of er het bijzondere gelegenheid was voor ons. Uit balorigheid ingevuld dat we een huwelijksverjaardag vieren.
En kijk eens waar ze ons mee verrasten.....Mierezoet trouwens dat gifgroene spul......

Rondom de lodge loopt er van alles, bijvoorbeeld dit struisvogelpaar met kinderen. Ze nemen haastig de bene als ze ons zien aankomen.

Ze zijn niet de enigen met kleintjes. Ook de familie gemsbok heeft gezinsuitbreiding.......  

Deze (blauwe) gnoe is nog single.

4 Januari: Mapungubwe

Er zijn een aantal wegen die leiden naar het Mapungubwe National park in het uiterste noorden van Zuid Afrika, op de grens van Botswana en Zimbabwe. De lange via de tolweg en de iets kortere via binnenwegen. We nemen de laatste en hebben daar de eerste uren geen centje spijt van. De natuur rond de Waterberg bio reserve is prachtig. Ergens halverwege in de buurt van Baltimore houdt de pret op. Een weg kan je het nauwelijks meer noemen. Tientallen kilometers zeilend om grote gaten (potholes), af en toe in de berm of op de andere weghelft kruipen we verder. Gelukkig zijn de laatste 120 kilometers weer alleszins redelijk. Om een uur of drie in de middag komen bij de poort van het park.

Na de formaliteiten (en dat zijn er nogal wat), mogen we naar binnen om de 11 kilometer dirtroad af te leggen naar het Leokwe kamp.
Ons onderkomen ziet er puik uit en ook met de ligging is niks mis! Elk huisje bestaat uit twee rondavels, een woongedeelte en een slaapgedeelte, met een groot terras ervoor. Er is een goed met houten palen tegen wilde dieren beschermde buitendouche.

Mooi en ruim uitzicht vanaf de veranda op de bergen. En aan de voorkant een afdakje voor onze Polo.

Er is zelfs een (kleine) infinity pool.....

Het diner is in het restaurantje bij de gate. 11 kilometer terug dus. Op een weg met gaten en in het pikkedonker, met een maag vol lamskoteletjes, weer naar huis.

Klik hier voor het vervolg, Mapungubwe dag 2