24 Maart: Er is er een jarig

Vandaag is Mar jarig en wie jarig is mag het zeggen! De keuze valt op een onvervalst ochtendje toeristje uithangen in Franschhoek. Zoals de naam al doet vermoeden heeft Franschhoek iets met Fransen te maken. Heel wat jaren geleden zij  hier wat Hugenoten naar toe gevlucht en dat kan je nog altijd zien en horen aan de Franse sfeer die hier hangt en de namen van de wineries. 

De kerk is echter typisch Nederduits gereformeerd. We gaan er even naar binnen en voelen de beklemmende atmosfeer die daar hangt. Brrrr. Wel een mooi oud gebouwtje overigens.

Het is hier een en al arti farti. Giftshops, galerietjes, bistrootjes, wijnwinkels, noem maar op. Ook hebben ze hier van alles voor op de vloer. Van Perzische tapijten tot aan dierenvellen toe.

Maar zoals gezegd, het landschap mag er zijn en de ochtendnevel is al snel aan het optrekken.

Aan het eind van de ochtend gaan we weer terug naar "huis" om ons om te kleden voor de lunch. DE nummer een eetgelegenheid in Groot Stellenbosch is Clos Malverne. Het is wel even zoeken, maar uiteindelijk rijden we om kwart over een het terrein op.   

Het is ongelooflijk, maar ze serveren hier een voortreffelijk vier-gangen keuze menu met vijf wijnen erbij voor nog geen 25 euro pp. Eigenlijk volledig onverantwoord. Zowat iedereen rolt in kennelijke staat van tafel na de lunch.

Vanaf het restaurant kijk je uit over de wijngaarden van Clos Malverne.

En de jarige krijgt nog een extra neut bij de koffie zodat het eventuele ontnuchterende effect teniet wordt gedaan.....

Na twee en een half uur zoeken we de auto op en rijden we naar onze lodge terug. Dan is het duidelijk dat we vandaag weinig anders meer doen dan liggen naast het zwembad en uitbuiken.