22 Maart: Rawsonville

Op de N2 naar Swellendam richting Rawsonville barst het van de motorrijders die terugkeren naar Kaapstad na een weekend bieren in een tentje. Er zijn een paar beschaafden bij, maar de meeste rijden als idioten op weg naar een ongeluk. Bij Swellendam slaan we af naar de R62 en zijn we ze kwijt. Wat een opluchting.

Uit de Greenwood guide hebben we Eensgevonden geselecteerd. Dat is een wijnboerderij in de Breede rivier vallei. Ze hebben drie cottages en de plek is fantastisch.

Het landgoed ligt tegen een berg aan. Het is vandaag wederom een dikke 28 graden bij een staalblauwe lucht.

Elke cottage heeft een veranda vanwaar je kan uitkijken over de vallei.

Het zijn self-catering cottages en omdat we niet gereserveerd hebben en het bovendien zondag is hebben we een klein probleem. Alle winkels zijn dicht en probeer maar eens een restaurant te vinden wat open is. Alleen gooi- en smijt tenten zoals Wimpy in Worcester (15 km verderop) zijn open. We schuiven het probleem nog even voor ons uit en gaan afkoelen in de "rockpool", vijf minuten lopen bergopwaarts. Het water is ijskoud en er hangt geen trapje o.i.d. om te water te gaan. Kristalhelder, dat dan weer wel.   

Na een kort bad gaan we weer bergafwaarts. Tegen de tijd dat we bij de cottage zijn loopt het zweet alweer tappelings van onze ruggen af. Zo koelen we nooit af.

Van arren moede gaan we 's avonds maar eten in een vrijwel verlaten Protea hotel in Worcester. Daarvoor hebben we wel een uur rondgereden door de verlaten stad. Het eten houdt niet over.

In de cottage blijft het maar warm. Er is geen airco en de fan maakt alleen herrie. Het bed is krap en hard. We slapen dan ook beroerd en zijn blij dat we gisteren al besloten hadden om het bij een nacht te houden hier.

23 Maart: Stellenbosch

We hebben ruim de tijd om iets fatsoenlijk ste vinden in of rond Stellenbosch, maar het valt niet mee. De lodges zijn ofwel overprijsd, dan wel vol, of pal naast een paardenfokkerij (wat een stank!).

Bij B&B Marianne zitten ze ook vol, maar hebben wel een suggestie en bellen Hoopenburg voor ons op. Daar op het wine estate is plek, het is betaalbaar, er is een zwembad, ontbijt wordt verzorgd en last but not least, de kamers hebben airco. Het is inmiddels half vier en we zijn er blij mee. Dit wordt ons onderkomen voor de laatste drie nachten.

En het uitzicht? Niks mis mee!