18 Maart: Karoo National Park

Het Karoo National Park dat 90.000 hectare groot is ligt in de bergen en het is hier doorgaan heet en droog. Dat is te zien ook.

Vlak voor het restcamp wordt aan de weg gewerkt. We hebben medelijden met de arbeiders, want ook al om negen uur in de ochtend is het aardig warm. En dan de hele dag met je vlag wapperen als er iemand aankomt. En dat op haar leeftijd. Toch lacht ze ons vriendelijk toe.

Er zijn en worden hier veel fossielen gevonden uit het Gondwana tijdperk. Met name dinosaurusachtigen. Ze worden tentoongesteld op de Fossil trail.

Maar we komen voor de natuur en het wild. Achtereenvolgens plaatjes van een Grijze Reebok, Gemsbok, Rood Hartebeest, Klipspringer, Kudu, Springbok   .    

Ook lopen hier twee soorten zebra's. De Mountain zebra met geheel gestreepte pyjama en de Burchell's zebra, die witte poten heeft.

En het barst hier van de struisvogels. Altijd leuk.

Tot slot zien we bij het restcamp een aantal knoerten van schildpadden lopen. De grootste is zo'n 75 centimeter lang en helpt een handje bij het maaien van het gras hier.

We hebben al met al en uur of vijf in het park rondgereden. Dan is het wel welletjes en we gaan het dorp in om proviand voor morgen in te slaan en Savanna's voor straks. Morgen gaan we naar het strand! 

Klik hier voor het vervolg, Wilderness