13 Maart: Fish River Canyon

Na een half uurtje rijden komen we aan in Grünau, Daar tanken we nog maar eens vol en laten de bandenspanning zakken tot 1,5 bar. We moeten immers een behoorlijk stuk dirt road rijden vandaag. Het is een kleine 100 kilometer naar het Fish River Canyon view point. 

Eenmaal daar aangekomen kijk je uit over een klein formaat Grand canyon. Deze canyon is 500 kilometer in lengte maar wat minder hoog dan zijn grote Amerikaanse broer.

We lopen en rijden wat zodat we steeds een ander uitzicht hebben op de machtige canyon. Het waterpeil van de rivier is erg laag ondanks dat het de regentijd is.

Het is een onherbergzaam gebied waar zeer weinig groeit.   

Hier en daar groeien een cactus en wat kurkdroge bosjes.

Als vogel moet je verdomd goed uitkijken waar je landt.

Tja, hoe komt die auto toch hier??? Niet over asfalt.....

Nog maar eens de canyon vanuit een andere positie.

 

Vanaf hier is het nog een kleine 150 kilometer naar onze eindbestemming van vandaag, Aussenkehr. Onderweg is het boeiendste wat je ziet een verdwaalde kokerboom. Voor de rest is het ruig, stoffig en kaal.

We hebben geluk dat we bij het Norotshama resort in Aussenkehr terecht kunnen. Morgen is er hier een trouwpartij en veel gasten zijn al gearriveerd. Op de foto van internet leken ons de "river chalets" erg aantrekkelijk, maar eenmaal daar aangekomen zag het er meer uit als een houten schaftkeet uit vervlogen jaren. Wel aan de rivier. Het enige wat ons rest is een huisje dat verder van de Oranjerivier af ligt en geen mooi uitzicht heeft. De heerlijke bedden en de airco maken veel goed.

Klik hier voor het vervolg, terug naar R.S.A.