4 November: Op weg naar Tanzania

We gaan vandaag op weg naar Tanzania en zullen daar zo'n beetje de hele dag mee bezig zijn. Maar eerst het steeds uitgestelde "Hippo pool breakfast". Andrew komt ons om kwart over acht ophalen en rijdt ons in 10 minuten naar de rivier toe. Wat we daar aantreffen overtreft onze verwachting ruimschoots!

We worden opgewacht door een Masai krijger met stok en speer die ons begeleid door de bosjes. Op een open plek worden we ontvangen met een glas champagne en gaan aan de gedekte tafel zitten die aan de oever van de rivier staat opgesteld.

Dit is ons uitzicht. De rivier barst van de nijlpaarden, maar die liggen merendeels onder water. Achter ons staan twee koks zich uit te sloven met pancakes, gebakken eieren en worstjes op de gril. De champoepel wordt steeds bijgevuld.

Af en toe komt er een kolos boven water om weer eens een ander plekje op te zoeken. Daarna dompelen ze zich onder. Ze hebben de hle nacht gegraasd en zijn vast een beetje moe....

De Masai poseert maar al te graag om een paar dollars bij te verdienen.

Het is overigens wel een echte Masai alhoewel we niet weten of ie straks gewoon zijn spijkerbroek aantrekt.

Mar is helemaal onder de indruk van zijn haardos en de versieringen daarin.

Dan is het feest voorbij en lopen we terug naar de Landcruiser waar Andrew al staat te wachten.

Voor de laatse keer rijden we terug naar de lodge, pakken de bagage en karren naar de airstrip. We hoeven niet lang in de gecombineerde aankomst- en vertrekhal te wachten.

In de verte zien we de Cessna al aankomen.

We nemen afscheid en gaan aan boord. Na een minuut of vijf landen we op een andere airstrip, stappen over en vliegen door naar Wilson airport.

Vandaar met de taxi naar Jomo Keniatta airport. Daar wordt in het restaurant een fotoshoot gehouden.

 

We hebben uren de tijd voor we verder vliegen naar Kilimanjaro. Website bijwerken en eten dus.

Bij aankomst in Kilimanjaro staat een man met een witte jas bij een groot bord waarop Ebola check staat. Dat is een wassen neus, je moet een formulier invullen waarop je alle nee's aankruist en je mag door.

Eenmaal buiten worden we opgewacht en rijden in een uur naar Arusha waar ons hotel, het Zawadi house, staat. Heheh we zijn er!

 

Klik hier voor het vervolg, Tarangire