13 November: naar Msambweni

Het valt niet mee als de wekker afloopt om half vier in de ochtend om uit bed te komen. Maar ja, de shuttlebus naar het vliegveld vertrekt om vier uur en dus meten we wel. De vlucht van Kilimanjaro in Tanzania vertrekt op tijd en om kwart voor zeven zit deel 1 van de reis naar het strand er op, we zijn in Jomo Keniatta International Airport aangeland.

In Nairobi begint het lastiger te worden. We doen er 50 minuten over eer we buiten staan en in een taxi naar Wilson airport zitten. De spits in Nairobi is een ramp, alles staat muurvast. We doen uiteindelijk er bijna twee uur over om de 17 kilometer tussen de beide vliegvelden te overbruggen. Toch nog ruim op tijd staan we bij de balie van Fly-Sax. Die verzorgen zes maal per week een vlucht naar Ukunda en vandaar is het nog een uurtje met de auto naar onze strandbestemming, een "True Paradise on earth" zoals de wervende poster van Fly-Sax aangeeft.

Bij de balie kijken ze ons glazig aan en mompelen dat er "a problem" is. Maar ze gaan het regelen. Het wordt ons pas later duidelijk dat er geen vlucht is, immers het is donderdag en dat is nu net de enige dag van de week waarop ze niet vliegen.
We snappen er helemaal niets van, we hebben toch vanuit Nederland via Skyscanner een ticket gekocht? Fly-Sax snapt ook niet hoe dat kan.

Het wordt een dikke 1,5 uur nagelbijten. Verschillende doemscenario's passeren de revue. In Nairobi blijven en morgen vliegen? No f*&^%king way! Met Safarilink dan maar later op de dag? Helaas zitten die vol. Via Mombassa dan? Ok, het is 1,5 uur langer met de auto en de vluchten vertrekken van de airport waar we net vandaan komen, maar ook die vluchten zitten allemaal vol.

Uiteindelijk komt de manager, om wiens hoofd we meermalen hebben gevraagd, uit de file van Nairobi opdagen. En zij komt met het ei van Columbus: We laten gewoon de Cessna die straks uit de bush komt jullie even wegbrengen. Een privé vlucht dus en geen uitgebreide lunch voor de twee piloten!

We krijgen een VIP behandeling en mogen gerust op de airport rondlopen. We nemen een kijkje in een van de hangars.

Daar  is "ons" vliegtuigje. De koffers zitten er net in, deurtje dicht.

Nog even wat brandstof bijvullen..... 

en de VIP's kunnen aan boord.

Vliegen is geen kunst aan. Het is net autorijden. Je stelt de TomTom in en volgt de instructies.

"Na het opstijgen een linkerbocht".

De Cessna is niet snel. Hij doet er bijna twee uur over, waar normaal een uur voor staat. De taxi wacht ons al op en dan zien we zijn toepasselijke, stichtelijke sticker op het handschoenenvak. Praise the Lord!

Volledig uitgewoond en bekaf komen we 13 uur nadat de wekker is afgelopen aan bij Msambweni Beach House. De champoepel staat al klaar en is in een mum van tijd "verdamp".

Klik hier voor het vervolg, Msambweni