31 Oktober: Naar Masai Mara

Vandaag verloopt alles gladjes. Geen file naar Amsterdam, vlucht naar Nairobi vertrekt op tijd, we komen redelijk snel door de paspoortcontrole&douane, de koffers rollen na een minuut of 10 van de band en in de aankomsthal staat Chris van Hotel Troy op ons te wachten.

Het is een half uurtje naar het vrijwel verlaten hotel. De keuken is al dicht als we aankomen en daarom nemen we maar een lokaal Tusker biertje. Het hotel is een beetje run-down, de kamer is mwahh, maar het bed is breed en comfortabel.

1 November: Naar Masai Mara

Wij zijn ruim op tijd voor vertrek naar Wilson airport. Chris is in geen velden of wegen te bekennen en de dienstdoende receptionist lacht wat en belt uiteindelijk een taxi voor ons. Die is er na enige tijd en ons relaxte schema ligt aan diggelen.

Hop de taxi en en gaan naar de airport! We zijn laat en eenmaal daar weet de chauffeur de weg niet meer. Uiteindelijk komen we iets te laat bij de balie van Safarilink. We geven de bagage af en zien buiten een flink aantal chaotisch geparkeerde vliegtuigjes staan. Eentje daarvan moet de onze zijn.

 

Een half uurtje later zitten we achter de 2 piloten in de Cessna Caravan. Klaar voor vertrek....

Even wachten nog, er komt een heli voorbij.

En dan zien we al snel Nairobi onder ons voorbijtrekken.

De vlucht naar de 1e stop duurt maar 45 minuten en is af en toe net zo hobbelig als in een Landrover over zandpaden.
Beneden ons slingert de Mara rivier

De Safari auto's wachten ons al op.

Na een korte stop vliegen we nog een minuut of 10 door voor we de landingsbaan van de Mara Serena Lodge zien naderen.

Zo, we zijn er. Mar ziet groen van de vlucht en stapt enigszins wankel uit het vliegtuigje. 

Na 2 kilometer hobbelen in de Landcruiser met Andrew onze chauffeur/gids komen we bij het hotel. het hotel ligt op een "koppie", een heuvel, aan de Mara rivier. En wow, wat een uitzicht!!!!

De kamers zijn in eco kleuren uitgevoerd en passen mooi in de omgeving. Althans als het niet geregend heeft dan ziet er er een beetje zo uit. Voor onze komst heeft het flink geregend en alles is heerlijk groen..

Het krioelt van het leven op en rond de lodge. Bijvoorbeeld deze mooie meneer die graag met zijn kleuren indruk op de vrouwtjes wil maken.

We genieten van het uitzicht en de lunch. Om 4 uur is "pas" onze eerste game-drive.

Klik hier voor het vervolg, Masai Mara