De verbouwing. Reacties? Schrijf wat in het gastenboek!

 
Serie 1 Serie 2 Serie 3 Serie 4
       
Serie 5 Serie 6 Serie 7 Serie 8
       
Finale

Serie 7

Vandaag waait het behoorlijk hard. Daarom wordt de aankomsttijd van het zwembad steeds uitgesteld en het weerbericht nauwlettend in de gaten gehouden. Onderwijl worden de voorbereidingen getroffen.

Eerst komt er in de kuil een flinke laag grind. Een van de drie mannetjes loopt met een kar die flink herrie maakt heen en weer door de kuil om e.e.a. te egaliseren. 

Over het grind komt een laag fijn zand te liggen met een metalen frame.

 

Tegen vier uur in de middag komt dan eindelijk de vrachtwagen met het zwembad. Hij kan de bocht in de weg naar ons huis net niet maken en moet daarom over het kleipad langs de akker achter ons. Ver van de plek waar het zwembad moet komen te liggen.

Door de sterke wind wordt het takelen een hachelijke onderneming. Er gaat een half uur voorbij en nog steeds is het bad aan de ander kant van de muur.

Dan wordt besloten het er toch maar op te wagen. Alle palen van de oplegger afgehaald zodat het bad tamelijk vrij kan zwaaien. Er worden singels aan het bad vastgemaakt en een van de mannen mag het bad binnenhalen. Het lijkt wel kitesurfen!

Een kwartiertje later is de bak binnen de muur en kan de kraanwagen omrijden om het gevaarte verder te verplaatsen naar de kuil.

En jawel, uiteindelijk ligt het zwembad na wat duwen en trekken op zijn plaats. Morgen kan de afwerking beginnen!

  Klik hier voor het vervolg, serie 8