De verbouwing. Reacties? Schrijf wat in het gastenboek!

 
Serie 1 Serie 2 Serie 3 Serie 4
       
Serie 5 Serie 6 Serie 7 Serie 8
       
Finale

Serie 4

Donderdag komt de loodgieter. Loodgieter meer in de betekenis van soldeerder. Buigijzers en knelkoppelingen werken ze hier niet mee. Alles wordt met knietjes en verloopjes aan elkaar geplakt. 

Onderwijl begint Paco aan het metselen van de fietsenberging annex opstalplaats voor de bolier en de butagastankjes. Alles wordt hier met ladrillo's gedaan, holle stenen, die het o zo makkelijk maken om later ruimtes uit te hakken voor leidingen. Zeg maar de Spaanse giboblokken. Achter Paco is al plaats gemaakt voor de leidingen van de zonneboiler.

 

Metselen en een dakje maken gaat weer razendsnel.

Alles gebeurt hier zo'n beetje tegelijk. Binnen wordt de badkamer in gereedheid gebracht zodat er getegeld kan worden.

Een paar dagen later. Paco maakt de muur van het zwembad af, een nauwkeurig werkje. Het wordt retestrak.

Er zijn twee man gekomen om te tegelen. Ook die gaan rap te werk. In twee dagen zijn het toilet, de badkamer en de keuken volgeplakt.

We hebben besloten om een raam in de slaapkamer te laten vervallen en van het andere raam een openslaande deur naar het zwembad te maken. Terwijl Alfonso aan het hakken is kijken de tegelzetters geamuseerd toe.

Zelf zijn we, behalve met van alles te regelen, ook bezig met een hero´sch gevecht met al het onkruid. De plek waar het zwembad moet komen is nu zo goed als leeg. De amandelboom laten we uiteindelijk toch maar staan omdat ie zo mooi is. Tegelen we wel omheen.....

En ook het pad naar de autoopstalplaats en het veld richting de omheining vorderen gestaag.

  Klik hier voor het vervolg, serie 5