3 Maart: Nono

Vandaag alleen als specifiek doel Villa General Belgrano, maar dan voor een tussenstop. Dit is een typisch on-Argentijns stadje. Ergens in de dertiger jaren van de vorige eeuw hebben twee Duitsers hier grond gekocht. Toen de kruiser Graf Spee aan het begin van WOII tot zinken werd gebracht voor de Argentijnse kust hebben de opvarenden zich hier gevestigd.

Bijna een Duitse enclave dus en daar zijn ze trots op. Ze hoeven hier in oktober helemaal niet naar MŁnchen....

Het stadhuis zou zo in een Beiers dorp kunnen staan en ook de mannen op de voorgrond kunnen gemakkelijk voor Duitsers doorgaan.

Het stadje staat duidelijk in het teken van toerisme, bier en allerlei huisgemaakte eetwaren.  

Hieronder de voornaamste reden van de tussenstop, Schwartswalder Kirchtorte. Geserveerd in giga punten.  

Na een rit hoog in de bergen en zeker een half uur in de wolken te hebben gerden komen we weer in een vallei. Mina Clavero, waar we naar toe wilden zag er niet zo aanlokkelijk uit, vandaar dat we door rijden naar Nono, daar vlakbij. We vinden onderdak in een Estancia uit 1790, genaamd.... Estancia 1790. Schitterend oud gebouw met een lange brede galerij waar de kamers aan liggen.

De ligging is prachtig zo met de bergen op de achtergrond. In de tuin staat dit roze geverfde Mariabeeld.

's Avonds eten we in het dorp verse forel. Komt goed uit dat ze dat hier hebben, we snakken al een poosje naar vis in dit op vlees georiŽnteerde land.

Klik hier voor het vervolg, Valle Pancata