2 Maart: Parque nacional quebrada del condorito

Op een dikke 50 kilometer van Alta Gracia ligt het parque nacional quebrada del condorito. Dit park is het meest oostelijke punt waar de condors zich laten zien. Na de ingang is er nog twee kilometer "ripio" voordat je bij de visitor centre komt. Dar vertellen ze je dat er een wandeling is uitgezet naar Balcon Norte, vanwaar je condors kunt zien. Geschatte duur van de wandeling, twee uur heen en ook weer twee uur terug. Pfff, dat wordt blaren....

Het park ligt op 2000 meter hoogte en de natuur is hier ruig.

De wandeling is, zeker het laatste stuk wat steil naar beneden gaat, tamelijk afzien. Maar tot onze verbazing "doen" we het in 1,5 uur. Vanaf deze plek is het condors spotten. 

De condors nestelen in de bergwand wat goed op afstand te zien is vanwege de stront. 

Af en toe komt er eentje aanzweven naar zijn nest. Magnifiek gezicht.

We blijven een half uur op het Balcon en zien er een aantal voorbij komen. Helaas wel ver weg, maar het lukt ons toch wat acceptabele plaatjes te schieten.

Af en toe komen er tamme kleine vogeltjes om onze aandacht vragen.

Het is kwart over twaalf als we terug lopen naar de auto. Weer 1,5 uur maar nu is het een stuk warmer. We drinken liters water!!!

Eind van de middag, als het kwik is opgelopen tot 38 graden, betrekt de lucht. Het wordt inktzwart en het gaat hozen. Koelt lekker af. Meer dan terrassen en eten doen we niet de rest van de dag.

Klik hier voor het vervolg, Nono