26 Februari: Cafayate

We hebben nog tijd genoeg om nogmaals naar Cafayate te gaan. Nu langs een andere weg, de RN68. Die weg rijdt lekker door, maar we nemen deze route vooral vanwege Quebrada de las Conchas (ravijn van de schelpen).

Niet onbelangrijk is wederom logies te vinden. De vorige dag hebben we uitgebreid op internet gekeken, maar niets kunnen vinden. De receptie van House of Jasmines was zo vriendelijk om ook voor ons te kijken en kwam zowaar met twee mogelijkheden aan. Eentje in en eentje buiten Cafayate die naar de kleurrijke naam Paris-Texas luistert. We zijn benieuwd.

De rit door de Quebrada is bomvol met Argentijnen die op deze zondag het er eens lekker van nemen en alle sites onderweg bezoeken, selfie-sticks in de hand. De eerste site is een rotsformatie die Garganta de Diablo heet. Keel van de duivel dus. 

Attractie nummer twee heet Anfiteatro. Als je deze rotsspleet binnenkomt wordt duidelijk waar de naam vandaan komt.

Op de foto hierboven zie je onderin een klein meisje die zich niets van de drukte aantrekt. Stilletjes bouwt zij een Inca offerplaats na. Hij lijkt sprekend op die waar de drie mummies uit Salta lagen begraven.

De aarde (en de weg) zijn, daar waar het onverhard is, rood gekleurd.

Maar meestal is hij hier goed geasfalteerd en "lopen" de bochten erg lekker. Rollen dus...

De laatste waar we een foto van hebben is El Castillo. Ook duidelijk waar de naam vandaan komt.

Dan naderen we Cafayate. De locatie van Paris-Texas en de weg er naar toe (2 kilometer vrijwel onbegaanbare stof- en keienweg) doet denken aan de beroemde film. Travis zou zo voorbij kunnen komen. Ligging? Perfect!  

27 Februari: Catamarca

Na een karig ontbijt stappen we in de auto voor wederom 350 kilometer. Met ook dit keer makkelijke stukken en heel lastige. Rond Tafi del Valle is het weer een drukte van belang. Een kwartier rijden buiten Catamarca slaan we ons kamp in het fantastisch mooi gelegen hotel Aguada. We slaan Catamarca zelf maar over. Hier boekie lezen en kijken wat we morgen gaan doen.

Klik hier voor het vervolg, La Cumbre