15 februari Mae Hong Son

Onderweg terug komen we deze dikhuid tegen. Best eng hoor, zo dichtbij!!!,zelfs als ie aan de ketting ligt.

Terug in Mae Hong Son gaan we naar de schitterende Wat Jong Kham. Vooral 's avonds is het een mooi gezicht met alle verlichting die weerspiegelt in het meer waar de Wat aan ligt.

16 februari Terug naar Chiang Mai

De volgende dag vertrekken we richting Chiang Mai. Niet via Pai, zoals eerst het plan was, maar via Mae Sariang. De tocht via Pai betekent de hele dag in de auto door mistige bergen rijden. Na Mae Sariang gaan we oostwaarts via Hot naar Chiang Mai.

Onderweg naar Hot zien we een bordje: Mae Tho National Park. Laten we daar maar eens gaan kijken! Na een kort stukje asfalt wordt de weg onverhard, een rode stofwolk achtervolgt ons. De vegetatie langs de weg zit onder een laag van rood stof.

We zoeken ons een ongeluk en gaan maar eens op zoek naar een "gids" die ons verder kan helpen. in dit dorp vinden we iemand die op een brommertje voor ons uit gaat en weldra zijn we bij de ingang van het park.

Het park blijkt nog helemaal niet open te zijn. We kunnen wel door de poort, maar niemand spreekt Engels. Met gebaren maken we duidelijk dat we het park willen zien en een Thai gaat op pad om de directeur te halen, die wel Engels spreekt. We worden door hem hartelijk ontvangen en direct uitgenodigd voor een lunch boven op de berg met een schitterend uitzicht over het hele park. De honden zijn niet uitgenodigd maar hebben wel interesse in het eten, of wat overblijft....

Na de lunch wordt het helaas voor ons tijd om op te stappen. We moeten nog naar Chiang Mai vandaag!

In de avond komen we aan in Chiang Mai, moe van de tocht, maar zeer voldaan over wat we allemaal gezien hebben. We rijden naar het Red Hibiscus Hotel, een aanrader! we hebben een heel mooie, sfeervolle kamer en de galerijen staan vol met exotische planten.

 

 

 

's Avonds gaan we nog even de stad in. Het is erg gezellig, maar na een uur of wat banjeren en een hapje eten gaan we redelijk vroeg naar het hotel, we zijn bekaf! Morgen weer vroeg op, we gaan naar Cambodja!

Klik hier voor het vervolg, naar Siem Reap