12 februari naar Mae Sot

Lekker uitgeslapen gaan we op pad richting het zuiden. Via Thoen rijden we naar Tak waar we op het gemakje gaan lunchen.
Erg boeiend is het hier niet dus gaan we snel verder, westwaarts richting de Burmese grens.

Na zo'n 80 km rijden zijn we in Mae Sot, vlak aan de grens met Burma. Veel leuke accomodatie is hier niet te vinden. We besluiten om het Porn Thep Hotel in de Soi Sriwiang maar te nemen.

 Mae Sot is een handelsplaats, een "bustling border town". Multi-cultureel, er lopen  Karen, Burmezen, Chinezen, Thai en natuurlijk twee witte Hollanders rond.
 

13 februari naar Mae Sariang

Na het ontbijt weer de koffers gepakt en in de auto gezet, nu weer richting het noorden. We rijden kilometers langs de grens van Thailand en Burma op weg naar Mae Sariang. Om de haverklap zijn er controleposten, maar we zien er kennelijk niet naar uit dat we een kofferbak vol opium vervoeren, dus veel oponthoud levert dit gelukkig niet op. Marianne begint het na een paar stops (gelukkig) normaal te vinden.

Op de routebeschrijving staan ergens halverwege de Mae Usu grotten aangegeven. Leuk plekje voor een stop.

 

Hier komen vrijwel geen toeristen langs, we zijn dan ook de enige bezoekers en de soezende Thaise gids met zijn kinderen wrijven eerst eens goed in de ogen.
Vriendelijk lachend nemen ze ons mee de grotten in.
Na een stuk door de grot te hebben gelopen kom je door een gat weer boven de grond uit. een soort van tunnel als het ware.
We kunnen kiezen, of dezelfde weg weer terug of via het bos. We kiezen voor een uur of anderhalf lopen door het bos. Grijnzend zegt de gids dat we nu in Burma zijn en we daarstraks in de grot de grens zijn overgestoken. "Ze schieten niet hoor zegt de gids, ze waarschuwen eerst, :-)".

Weer terug bij de auto nemen we nog snel een foto van de kinderen.

 

En daarna weer verder naar Mae Sariang. De rest van de rit verloopt spoedig en eenmaal aangekomen in Mae Sariang zoeken we het Kamolsorn hotel op.
Dit is de beschrijving ervan:
"
Fairly centrally located, the Kamolsorn Hotel has a range of large, clean, old-fashioned rooms. All have air-con, with local TV and a clean bathroom with hot shower and occasionally, a bath. It's absolutely fine, but there's just no reason to choose here over some of the other choices in town."

Het valt allemaal best wel mee en vanuit onze kamer hebben we een fraai uitzicht op een Thai's minirestaurantje met miniterras. Het eten ziet er heerlijk uit!

14 februari naar Mae Hong Son

De route naar de laatste "Mae" op deze tocht is schitterend. Door een bergachtig landschap met dichte bossen en hier en daar wuivende palmbomen rijden we op een bochtige weg.
Opeens vol in de remmen: er zijn koeien op de weg.

Ook een stop waard zijn de Nong Haeng Hot Springs. Je kunt daar eieren koken op een van de hete bronnen midden in een verlaten veld. Kennelijk had iemand zijn eitje in zo'n bron laten liggen, het stonk tamelijk naar rotte eieren!

 Aan het eind van de rit rijden we Mae Hong Son binnen, waar we aan de rand van de stad onderdak vinden voor de nacht. We zijn erg te spreken over het Mae Hong Son Hill resort, "Location on the slope of Doi Kong Moo". We hebben een kleine bungalow en het complex is een grote tuin met exotische planten. Helaas luidruchtige (Thaise) buren, er is een feest in de stad.


Klik hier voor het vervolg, op bezoek bij de langnekken