21 februari Tonlé Sap meer

Alweer de laatste dag Cambodja. We gaan naar het Tonle Sap meer. Wikipedia zegt erover; "

De naam Tonlé Sap betekent in het Khmer Groot Meer.Dit meer beslaat ongeveer 2590 km2 in de droge tijd, maar zwelt in de regentijd aan tot een oppervlakte van 24.605 km2.

Mr Seaw staat er op dat hij ons naar het meer brengt in zijn "taxi". Na een kwartier door elkaar te zijn geschud, zitten onze mond, neus en andere lichaamsopeningen vol met fijn rood stof. We besluiten terug te keren naar Siem Reap en daar een echte, stofdichte taxi te nemen. Ook al is het maar 15 kilometer rijden, het kost je een uur om er te komen.

We huren een eigen boot met kapitein voor een tocht door de floating village. In het eerste stuk is het water gitzwart van de verontreiniging en kan je je bijna niet voorstellen dat hier mensen leven. Het is druk in de smalle watertjes die naar het meer leiden. Af en toe is er een file van boten die elkaar moeten passeren.

 

   

Veel van de bewoners langs en op het meer leven van de visvangst. Je ziet overal mensen met hengels en netjes.

 

 

En talloze winkeltjes met attracties voor de toeristen zoals dit meisje met haar Python. Wij mogen hem ook vasthouden als we willen....maar willen we dat? Nee dus!

 

Er valt heel veel te zien en je kijkt echt je ogen uit. Wat dacht je van deze Cambodjaanse versie van een auto met sleurhut?
Vader in zijn motervletje sleept de "woonboot" naar de volgende ligplaats. 

En als je geen boot hebt dan kan je toch ook in de wasteil het water op.....

 

Klik hier voor het vervolg, terug naar Thailand